MINDEN AMI HASZNOS - Autós hírek, újdonságok

  Új EU navigációs rendszer    

Elindult az EU saját műholdas navigációs rendszere

A Galileo ingyenes navigációs, illetve hely- és időmeghatározási szolgáltatást nyújt, amely a rendszer jeleit használó autókba vagy okostelefonokba épített chipekkel használható. Ősszel kerültek piacra az első ilyen telefonok, 2018-ra pedig már az EU-ban forgalomba hozott új autók mindegyikébe beépítik a Galileo használatához szükséges eszközt. Az EU ezzel függetlenítheti magát az amerikai GPS műholdas navigációs rendszertől, amelynek szabadon elérhető szolgáltatásait az üzemeltető nemzetközi konfliktus esetén blokkolhatja.
Hírforrás: haszon hírlevél (2016.12.15)


  VW Golf modellváltás    

Volkswagen Golf Facelift

A Volkswagen Golf modellváltás kapcsán az importőr az alábbi termékinformációkra hívjuk fel figyelmüket. Hírlevél 2016.11.09.
  • Golf modell rendelhetősége azonnali hatállyal megszűnik.
  • Golf Variant modell rendelhetősége 2016. november 30, vagy a kvóták erejéig.
Új Golf/ Új Golf Variant rendelhetőség
  • az új, facelift Golf és facelift Golf Variant bevezetése 2017. március
  • a modell előértékesítése és részletes tájékoztatás kiadása 2017. január


  OMV kártya elfogadás    

Megszűnik az OMV Kártyák elfogadása a hazai Agip benzinkutakon


Tisztelt Ügyfelünk!

Ez úton tájékozatjuk Önöket, hogy előreláthatólag 2016. július 28. 23 órától az összes Routex és OMV Kártya elfogadása megszűnik a magyarországi Agip (Eni) töltőállomásokon, mivel azok működtetését a MOL Nyrt. veszi át. Ez az Önök számára azt jelenti, hogy hazánkban OMV Kártyával az Agip töltőállomásokon nem tudják a jövőben a szolgáltatások és áruk ellenértékét megfizetni. Az OMV így Magyarországon kizárólagos képviselője lesz a Routex szövetségnek.

Magyarországon az OMV hálózatán belül összesen 173 töltőállomáson (165 OMV és 8 AVANTI benzinkúton),  fogadják el az OMV Kártyát és hálózatunkat tovább bővítjük. A közeljövőben több mint 10 új elfogadóhely csatlakozása várható.

Bízunk abban, hogy az Agip töltőállomásokon való elfogadás megszünése minimálisan befolyásolja az Önök járműflottájának üzemeltetését, sőt akár üzemanyag költség megtakarításhoz vezethet! Míg az OMV töltőállomásokon végzett tankolás során az OMV hálózatára érvényes árengedményeket igénybe tudják venni, addig az Agip benzinkutaknál a vásárlás akár plusz költségekkel is járhat.

A Magyarország területén található OMV töltőállomások keresésénél segítségére lehet töltőállomás és útvonal tervező programunk, amely eléréséhez kattintson ide.

Az OMV Station Finder applikáció a következő előnyöket kínálja Önnek: megjeleníti az összes OMV töltőállomást, amely a legközelebb van az Ön aktuális vagy választott tartózkodási helyéhez, kijelöli lehetséges útvonalat, a távolságot is megadva, valamint mód van az OMV töltőállomások kedvencek közötti mentésére. Töltőállomás-keresőnk iOS és Android rendszerrel üzemelő mobil eszközökre ide kattintva érhető el.

További biztonságban megtett kilométereket kívánunk Önöknek OMV Routex Kártyával!

Üdvözlettel,
OMV Kártya osztály


  PSA valós fogyasztási adatok    

Itt a PSA Csoport 30 legnépszerűbb autójának valós fogyasztása

Mostanra végeztek a környezetvédő szervezetek a PSA csoport autóinak valós forgalomban történt fogyasztásmérésével, itt vannak az eredmények.
Tavasz óta folyamatosan dolgoztak a PSA csoport és a mérést felügyelő szervezetek szakemberei azon, hogy valós körülmények között, a Párizs környéki utakon lemérjék a konszern legfontosabb autóinak valós forgalomban mért átlagfogyasztását. Március elején az első három adatot már közreadták, most pedig itt van a 30 legfontosabb autó valós fogyasztása.
A Transport & Environment és a France Nature Environment nevű környezetvédelmi szervezetek dolgoztak együtt az autógyártó szakembereivel, az egész folyamatot pedig a Bureau Veritas nevű cég felügyelte. Továbbra is ugyanazon a körön (25 km város, 39 km országút, 31 km autópálya) haladnak az autók vezető, utas és csomagok terheléssel, működő légkondicionálóval.


Forrás, teljes cikk megtekintése: http://www.automotor.hu/hirek/itt-a-psa-csoport-30-legnepszerubb-autojanak-valos-fogyasztasa-673291


  Az Új VW Crafter    

Az új Crafter - fejlesztés a vásárlók véleménye alapján

•    Funkcionális: új külső és belső design
•    Az „osztály legjobbja”: saját kategóriájában a legjobb légellenállási együttható
•    Optimális „munkahelyi” segítség a gépkocsivezető számára

Hannover/Budapest, 2006. július 05. - A Volkswagen Haszonjárművek idén ősszel vezeti be az új Craftert, de az első képek már most rendelkezésünkre állnak a T sorozat új „nagy testvérének” innovatív formatervezéséről. A Crafter stílusa a modern „Volkswagen DNS” formatervezésre alapozva funkcionalitást, vonzerőt és olyan gyártási minőséget ad, melyet a magas minőség és a megbízhatóság, valamint a felhasznált minőségi anyagok teljes skálája jellemeznek.

Az új haszonjárműre alapvetően új formatervezési megközelítés jellemző: az új Crafter egy teljesen új kishaszonjármű. Ennek érdekében a Volkswagen Haszonjárművek szakértői a vásárlókat és az ügyfeleket minden korábbinál behatóbban kérdezték ötleteikről és az autóval kapcsolatos elvárásaikról. A felhasználókat és ügyfeleket felkérték, hogy segítsenek megformálni az új Craftert annak alapján, ahogyan ők elképzelik, milyennek kell lennie egy ideális haszonjárműnek. A hannoveri szakemberek gyakran elkísérték a sofőröket mindennapi útjaikra, és éppen ott, az ő „munkahelyükön” kérdezték ki őket arról, milyen elvárásaik vannak a haszonjárművekkel kapcsolatban.

Mindez most az új Crafter funkcióiban és formájában egyaránt tükröződik. Albert-Johann Kirzinger, a Volkswagen Haszonjárművek formatervezési vezetője erről azt mondja, hogy e téren a megközelítést a gondos elemzés jellemezte: „A haszonjárművek kategóriájában különösen fontos, hogy a jármű formatervezésének, és formájának különböző fogyasztói csoportok szükségletének kell megfelelnie.”
 
Az új Crafter innovatív külseje: a 0.33-as, a saját kategóriájában legjobb légellenállási együtthatója, és a felhasználható tér valamint a méretek közötti ideális arány egyértelműen bizonyítják az elemzésekből nyert következtetések hasznosságát, és ezeket már most beépítették a Crafter teljesen új haszonjármű felépítményébe. A magas fokú mindennapi hasznosságot és az optimális raktér kihasználást kombinálva az új Crafter ezt a nyilvánvaló ellentmondást is megoldja. Ám ez még messze nem minden! "Aerodinamikus formájára alapozva folytatódott egy olyan koncepció kifejlesztése, amely minden felépítmény változat esetén működik" emelte ki Albert-Johann Kirzinger, majd hozzátette: "az új Crafterre jellemző architektúra később jelen lesz a gépkocsi minden egyes egyedi modell változatában, és a „Volkswagen DNS”-ét a haszonjárművekben is tovább viszik majd.
 
A Volkswagen haszonjárművek T sorozata, a „Bulli”, valóban egy „nagy testvért” kap az új Crafter bevezetésével, mondja Albert-Johann Kirzinger. A Crafterrel a felületek minősége, a robusztus jelleg, és ezzel egy időben a magas minőségi érték olyan szintet értek el, amely korábban elképzelhetetlen volt a haszonjárművek kategóriájában.

Forrás: www.vwh.hu


  VW Tiguan ötcsillagos minősítése    

Az új Tiguan június 22-én a legmagasabb, ötcsillagos minősítéssel zárta az Euro NCAP független európai fogyasztóvédelmi szervezet szigorított töréstesztjét. A kedvelt SUV-modell legújabb generációja kiváló eredménnyel teljesítette az NCAP komoly követelményeket támasztó vizsgálatait, s Európa legbiztonságosabb autói közé tartozik.

Az új Tiguan által megszerzett, átfogó ötcsillagos összesített minősítés négy részterület eredményéből adódott: felnőtt- és gyerek-utasvédelem, gyalogosvédelem és vezetői segédrendszerek. Az új Tiguan kiváló teljesítménnyel zárta az Európai Újautó-értékelési Program (European New Car Assessment Programm; Euro NCAP) tesztjeit, nem utolsósorban továbbfejlesztett karosszériaszerkezete, biztonsági övei, ülései és légzsákjai hatékony együttese és innovatív vezetői segédrendszerei alkotta, elsőosztályú biztonsági kvalitásainak köszönhetően.

Az Euro NCAP immár 1997 óta szolgál a járműbiztonság egyik legjelentősebb mércéjéül Európában, amelynek tesztkövetelményei az idén még szigorúbbá váltak. A felnőtt utasok védelmére vonatkozó átfogó vizsgálatok alkalmával az új Tiguan kiváló teljesítménnyel a maximális elérhető érték 96 százalékát szerezte meg. Ennek során a következő biztonsági vizsgálatoknak vetették alá:
•    Frontális ütközés alumínium akadállyal, 64 kilométer/óra sebességgel és 40 százalékos átfedéssel
•    Frontális ütközés merev akadállyal, 50 kilométer/óra sebességgel és 100 százalékos átfedéssel
•    Oldalirányú ütközés 50 kilométer/óra sebességgel a jármű oldalsó szerkezetének
•    Oldalirányú oszlopnak csapódás 32 kilométer/óra sebességgel
•    Ostorcsapás-jellegű mozgás okozta sérülések elleni védelem hátsó ütközés esetén
•    Automatikus vészfékezés járművek és gyalogosok előtt, az ütközés illetve gázolás megelőzése érdekében

Ugyancsak kiváló eredménnyel, a megszerezhető pontszám 84 százalékával zárta az új Tiguan a gyermek-utasvédelem vizsgálatát is, amelyhez az idén első ízben új gyerek-tesztbábukat használtak. A szériafelszereltséghez tartozó ISOFIX és felső hevederes (Top Tether) gyerekülés-rögzítési pontok, valamint a második üléssor biztonságiöv-előfeszítői révén frontális és oldalirányú ütközés esetén a gyermekek is magas fokú védelmet élvezhetnek.

A gyalogosvédelem kategóriájában az új Tiguan 72 százalékos eredményt ért el. Itt elsősorban olyan konstruktív megoldásait értékelték, amelyek a gyalogosok sérülési kockázatának mérséklésért felelősek. Ilyen például az úgynevezett aktív motorházfedél, amely gázoláskor a súlyos fejsérülések veszélyét hivatott csökkenteni. A népszerű SUV-modell emellett vészfék-rendszerrel, illetve - a Tiguan kínálatában újdonságként - gyalogosfelismerő funkcióval is rendelkezik, amely a közlekedés e védtelen résztvevőire reagál.

A biztonsági segédrendszerek területén az új Tiguan az alapfelszereltségét bővítő elektronikus menetstabilizáló rendszerrel (ESC), a hátsó biztonsági övek becsatolására is figyelmeztető jelzéssel, a Front Assist vészfék-berendezésével és az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartását segítő Lane Assist technikával bizonyult meggyőzőnek. A lehetséges pontok 69 százalékát megszerezve az új Tiguan e területen is bőven túlteljesítette az elvárásokat.

Az új Tiguan február óta rendelhető Magyarországon és már alapkivitelben széles körű biztonsági felszereltség jellemzi. Ennek része egyebek mellett a vezető- és utasoldali légzsák (utóbbi kikapcsolható), a vezető térdlégzsákja, az első-hátsó fejlégzsák-rendszer és az első oldallégzsákok. Mindezeken túl biztonsági fejtámlák - amelyek hátsó ütközés esetén a nyakcsigolyák sérülésének veszélyét csökkentik - és minden üléshelyen a biztonsági öv becsatolására figyelmeztető jelzés is rendelkezésre áll. Az új Tiguan emellett olyan fejlett berendezésekkel is rendelkezik, mint az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC), az ellenkormányzás-támogatás, blokkolásgátló (ABS) vészfék-asszisztenssel, a másodlagos ütközésvédelem és a gumiabroncs-nyomásellenőrző berendezés.

Számos országban a proaktív utasvédelem is (Magyarországon extra) az alapfelszereltség része, amely a fokozott balesetveszélyt jelentő kritikus menethelyzeteket felismerve még időben előfeszíti a bekapcsolt első biztonsági öveket, a nyitott ablakokat, illetve a tolótetőt automatikusan keskeny résig zárja.

Forrás: www.vw.hu


  VW Passat, CC visszahívás    

Megkezdődnek a műszaki intézkedések a Volkswagen Passat, CC és Eos modellek kapcsán is

Jóváhagyta a német Szövetségi Közlekedési Hivatal a több mint 800 000 jármű számára kidolgozott szoftveres műszaki intézkedéseket

Jóváhagyását adta a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrtbundesamt, KBA) a Volkswagen Passat, CC és Eos  típusok EA 189 gyári kódú 2,0 literes TDI-motorral felszerelt modelljei számára kidolgozott műszaki megoldásokra. A dízelügyben érintett több mint 800 000 járművet hívnak majd a lehető legrövidebb időn belül a hivatalos márkaszervizekbe. Az érintett járművek tulajdonosait folyamatosan értesítik levélben, akik ezt követően tudnak szervizidőpontot egyeztetni egy hivatalos Volkswagen márkaszervizzel.

Ezzel a lépéssel a Volkswagen az érintett járművek év elején elkezdett akciót folytatja. "A Passat, CC és Eos modelleket érintő műszaki intézkedések megkezdése sok járművet érint, amelyek mind megfordulnak majd a szervizeinkben. Örömömre szolgál, hogy több mind 800 000 ügyfelünk számára megkezdhetjük most az érintett járművek szervizének folyamatát. Márkakereskedőink és -szervizeink megfelelően felkészültek ezekre a látogatásokra" - nyilatkozta Jürgen Stackmann, a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának értékesítésért, marketingért és vevőszolgálatért felelős tagja.

Németországban az ügyfelek tájékoztatása egy kétlépcsős folyamat. Az első lépcsőben a német Szövetségi Közlekedési Hivatallal (Kraftfahrtbundesamt, KBA) egyeztetett levélben informálták az összes érintett járműtulajdonost arról, hogy járművük érintett az átalakítási akcióban. Egy második levélben arra kérik majd az ügyfeleket, hogy az általuk választott Volkswagen-partnerrel egyeztessenek időpontot. Több fázisban küldik majd ki ezt a levelet a közeljövőben az érintett 81 kilowatt (110 lóerő), 100 kW (136 LE) és 103 kW (140 LE) teljesítményű 2,0 literes TDI-motorral felszerelt Passat, CC és Eos modellek tulajdonosainak. Magyarországon az első lépcsőben 1.365 Passat tulajdonost értesítenek, a piacon lévő mintegy 8.000 Passat talajdonosa közül. A pontos tájékozódás érdekében feltétlenül javasolt, hogy a Volkswagen Passat-os ügyfelek előzetesen érdeklődjenek a hazai Volkswagen márkakereskedésekben.

A járművek a műszaki intézkedést követően megfelelnek minden törvényi előírásnak. Emellett a Szövetségi Közlekedési Hivatal korlátozás nélkül megerősítette, hogy a szóban forgó modellek számára kidolgozott műszaki intézkedések nem okoznak változást az üzemanyag-fogyasztási, teljesítmény- és zajkibocsátási értékekben. Korábban ugyanezt az igazolást a hivatal kiadta már a visszahívásra jóváhagyott összes többi járműre is.

A Volkswagen továbbra is nagy erőkkel dolgozik a műszaki megoldások megvalósításán, és a nitrogénoxid-témakörben érintett összes jármű kijavításáról gondoskodni fog. Ez a folyamat az illetékes hatóságokkal folytatott szoros együttműködéssel zajlik. A műszaki intézkedések elvégzése kapcsán semmilyen költség nem terheli majd az ügyfeleket. Ezenkívül a visszahívási folyamat keretében minden ügyfélnek személyre szabott és ingyenes mobilitási opciót ajánlanak fel.

Az EA189 gyári kódú 1,2 literes TDI-motorral felszerelt és érintett járművek eredetileg a második negyedévre tervezett visszahívási akciója késleltetve indul majd el: a Volkswagen abból indul ki, hogy a közeljövőben megkapja a jóváhagyást az érintett 2,0 literes TDI-motorral felszerelt nagy darabszámban értékesített modellek műszaki megoldásaira.

Az érintett járműtípusok műszaki szempontból biztonságosak és közlekedésre alkalmasak. Az átalakításig korlátozás nélkül használhatóak közúti forgalomban. A szükséges műszaki megoldásokat Európa-szerte a Szövetségi Közlekedési Hivatal által jóváhagyott idő- és intézkedési terv alapján végzik.

Forrás: www.vw.hu


  Visszahívás a Toyotánál és a Suzukinál    

Balesetveszélyes légzsákok miatt hív vissza világszerte 1,4 millió autót a japán gyártó. 2008 és 2012 között készült Prius és 2012-es Lexus modellekről van szó. A függönylégzsák szerkezetének hegesztésében találtak apró repedéseket. Ezúttal nem az amerikai botrányairól ismert japán Takata légzsákjairól van szó és a visszahívást nem előzte meg sérüléssel járó baleset. Magyarországon összesen 328 gépkocsit kell szervizbe vinni, a tulajdonosokat levélben értesítik. Az is kiderült, hogy a Suzuki több ezer, Esztergomban készült SX4 S-Crosst hív vissza az oldallégzsákok lehetséges hibája miatt.
Forrás: haszon.hu


  VW dízelmotor akcióterv    

A Volkswagen Csoport jelenlegi, az Európai Unió államaiban Euro 6-os motorral kínált új autói megfelelnek a jogszabályi elvárásoknak és a környezetvédelmi előírásoknak
Műszaki szempontból az összes jármű biztonságos és üzemképes
Műszaki megoldások kidolgozását végzi a vállalat, amelyeket az illetékes hatóságoknak még október folyamán bemutat
A Volkswagen Csoport 35 283 járműve érintett Magyarországon.
 
Budapest, 2015. október 13. – A Volkswagen AG bemutatja a dízelmotoros járművek károsanyag-kibocsátási jellemzőit érintő utólagos beavatkozás akciótervét.
 
Az érintett ügyfeleket első lépésként értesítik, hogy utólagos beavatkozással járművük károsanyag-kibocsátási jellemzői jobbá tehetők.
Műszaki szempontból mindegyik jármű biztonságos és üzemképes.
 
Az akcióterv értelmében a Volkswagen Csoport érintett márkái október folyamán bemutatják az illetékes hatóságoknak a kidolgozott műszaki megoldásokat és intézkedéseket. Az érintett járművek tulajdonosait a következő hetek és hónapok során értesítik erről. A konszern összes érintett márkája létrehoz majd nemzeti weboldalakat, ahol az ügyfelek folyamatosan tájékozódhatnak az ügy állásáról.
 
Egy belső elemzés a gyártási darabszámok, valamint az importőr és a szerződött márkakereskedések értékesítési adatai alapján megállapította, hogy a Csoport világszerte összesen 11 millió érintett járműve közül körülbelül 35 283 darab magyarországi jármű esetében lesz szükséges a szervizműveletet elvégezni.
Ezek, a meghatározott évjáratba és modellcsaládba tartozó járművek vannak az EA 189 típusú dízelmotorral felszerelve.
 
Az érintett magyarországi járművek márkák szerinti megoszlása:
Volkswagen személyautó: 12 427 db
Audi: 6 014 db
ŠKODA: 11 964 db
SEAT: 535 db
Volkswagen haszonjármű:  4 343 db

Forrás:  www.vw.hu
 


  Az 1.4 TSi lett az „ÉV motorja”    

A Volkswagen TSI technológiája ismét elnyerte a "Nemzetközi Év Motorja" díjat: az 1,4 TSI kettős feltöltővel szerelt közvetlen benzinbefecskendezéses benzinmotor idén kilencedik alkalommal diadalmaskodott az 1,0-1,4 liter összlökettérfogatúak kategóriájában. Ezzel az 1,4 literes TSI e nemzetközi motortechnológiai díj történetének legsikeresebb erőforrása.
 
Forrás:  www.vw.hu